Lekdetectie
 

Lekdetectie

Een lekkage kan u een heleboel zorgen geven. Niet altijd is de locatie van de lekkage zichtbaar. Soms lekt het namelijk op een andere plek dan waar het lek zich bevindt. Er kan een heleboel schade ontstaan als u een lek verwaarloost. Laat het niet zover komen, u kunt een hoop kosten besparen. Door de nieuwste lekdetectie technologieën kan het lek gevonden worden zonder dat er iets opengebroken hoeft te worden. Direct contact? U bereikt ons via 088 444 7668.

Oorzaken waterschade

Waterschade kan veel verschillende oorzaken hebben. De gevolgen van waterschade zijn groot. U verliest een heleboel water door een lekkende kraan; tot wel 4 liter water per uur. Voor een lekkage van 1 jaar is dat al 35 kubieke meter dat u weggooit. Met een lekkage in uw spoelbak kan 219 kubieke meter per jaar wegstromen. U geeft veel zo veel meer uit aan water dan dat u verbruikt.

Moderne technieken

Zoals eerder genoemd, komt het vaak voor dat een lek ergens anders begonnen is dan daar waar u water ziet lekken. De technologieën die zijn ontwikkeld voor lekdetectie kunnen de locatie vinden waar de lekkage begonnen is. Uw woning openbreken zoekende naar de plek van het lek is daardoor onnodig geworden. Het herstellen en repareren is daardoor niet alleen goedkoper, het scheelt ook aanzienlijk veel sloopwerk en overlast.

Lekdetectie technieken

Er zijn verschillende manieren om een lekdetectie uit te voeren. Een lekkage in een waterleiding heeft weer een andere aanpak nodig dan een lek in een verwarmingsleiding, plat dak of afvoerleiding. Elke situatie vraagt om een andere lekdetectie techniek. Thermografie, endoscopie, methodiek met tracergas, akoestisch, vochtmeting, overdruk en soundspreading systeem zijn voorbeelden van manieren van lekdetectie. De vochtmeting stelt vast waar de vochtigheid het grootst is door middel van de meting van vochtpatronen. Een volgende stap kan het drogen zijn van deze plek. Als u een lekkage heeft op een moeilijk bereikbare locatie is endoscopie heel geschikt. Door deze techniek te gebruiken kunnen de lastigste lekkages worden gevonden. Hebt u misschien een lek in een afvoer, douchebak, spouwmuur of bad dan is endoscopie de oplossing. De endoscoop vindt de oorzaak van binnenuit, doordat het in de leiding wordt geplaatst.

Verhelpen van lekkage

Het uitstellen van reparatie zal u alleen maar meer kosten. Als een lek zich uitbreidt, zal de reparatie groter zijn en heeft u meer waterschade. Neem contact op met een professional om uw lekkage te verhelpen. Wij kunnen u 24 uur per dag helpen.