Camera inspectie
 

Camera inspectie

Door middel van een minuscule camera kan elke lekkage gevonden worden. Het riool is een slecht begaanbare plek. Als u denkt dat u een lekkage in de rioolbuis heeft, is een inspectie door middel van een camera de uitkomst. Met deze techniek kan de rioolbuis worden bekeken zonder dat er iets wordt opengebroken. Direct onze hulp inroepen? Dat kan! Neem contact op met 088 444 7668.

Rioolcamera

Uw gehele riolering kan worden onderzocht door middel van camera inspectie. Een lek is op deze manier herkenbaar voor een specialist. De beelden van de camera worden bovengronds getoond wanneer de camera de riolering inspecteert. Een vakman kan aan de beelden zien of er iets ernstigs aan de hand is.

Reparatie

Het repareren van uw riolering is meestal voldoende om de lekkage te verhelpen. Het is dan niet nodig om een compleet nieuwe rioolbuis te plaatsen. De specialist zal na de camera inspectie een verslag opmaken. U krijgt vervolgens raadgeving over hoe het lek verholpen kan worden.

Camera’s met verschillende diameters

Er zijn allerlei camera’s beschikbaar voor het opsporen van lekkage. Zo zijn er camera’s met een diameter van 32 millimeter, maar ook met een diameter van 400 millimeter. Elke riolering heeft andere afmetingen. Het is dus noodzakelijk om met een passende camera te werken. Over het algemeen hebben alle rioleringsstelsels een omvang van 30 tot 400 millimeter. Als uw riool groter is wordt de camera met behulp van een duwkabel in het riool geplaatst. Dit is een duwcamera systeem. Voor dat het rioleringsstelsel wordt onderzocht, is het noodzakelijk dat alles grondig wordt schoongemaakt.

Voordelen van moderne technieken

Vanwege alle nieuwe technologieën is het opsporen van lekkage geen moeilijk karwei meer. Elke scheur, lekkage of verzakt gedeelte wordt gevonden met behulp van camera inspectie. Deze techniek maakt niet alleen het werk van de inspecteur makkelijker, het zorgt er ook voor dat reparatie minder kost doordat er niet meer onnodig opengebroken wordt zoekende naar de plek van de lekkage. De camera’s die men gebruikt zijn zo smal dat zij altijd in de rioolbuis kunnen worden geplaatst. Bij het onderzoeken worden mankementen met behulp van LED verlichting opgespoord. Wanneer de riolering een grotere diameter heeft wordt er een duwcamera ingezet, de camera kan dan tot 30 meter diep de rioleringsbuis inkomen.